LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaistavissa ma 30.1.2012 klo 14.00


Valula Group Oy osti enemmistön Steel-Kamet Oy:stä

Valula Group Oy osti Teknoventure Management Oy:n hallinnoiman rahaston (Jokilaaksojen Rahasto I Ky) osuuden Steel-Kamet Oy:stä. Kaupan myötä Valulan omistus nousi Steel-Kamet Oy:ssä yli 92 %:n

Steel-Kamet Oy on erikoistunut vaativien investointiprojektien suunnitteluun ja toteuttamiseen betoni- ja prosessiteollisuudelle.  Valikoimaan kuuluvat muun muassa betonitehtaat, hihna- ja ruuvikuljettimet, lämmitysjärjestelmät, sekoittimet, siilot, suodattimet, sähköistys ja prosessiautomaatio. Steel-Kamet Oy:n liikevaihto vuonna 2011 oli 7,5 milj.euroa. Viennin osuus on ollut keskimäärin 30%  suuntautuen mm. Venäjälle.

Valula Group Oy on Kalajoella kotipaikkaa pitävä perheyritys, joka on ollut Steel-Kametin osakkaana sen perustamisesta lähtien ja lisännyt vähitellen omistustaan, joka ennen nyt tehtyä kauppaa oli 40,5 %.

”Steel-Kamet Oy on lähtenyt kasvamaan vahvasti toimialalle vaikeiden viime vuosien jälkeen ja tavoitteenamme on luoda aiempaa kilpailukykyisempi yritys,  joka pystyy tarjoamaan valituille asiakkaille entistä suurempia ja monipuolisempia kokonaisuuksia” kertoo Steel-Kamet Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Mäkelä.

”Steel-Kametilla on erittäin osaava henkilöstö ja asiakkaiden arvostamat tuotteet. Liiketoiminta tarjoaa useita mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia.”, toteaa Valula Groupin  ja Steel-Kamet Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Ainali.

Valula Groupin tarkoituksena on pitkäjänteisellä toiminnalla kehittää ja kasvattaa Steel-Kametista merkittävä kansainvälinen tekijä omalla toimialallaan ja sillä on mainiot edellytykset menestyä uusilla markkina-alueilla”, arvioi Valula Group Oy:n toimitusjohtaja  ja Steel-Kamet Oy:n hallituksen jäsen Jarmo Ainali.

Lisätietoja:
- hallituksen puheenjohtaja Jari Ainali, Steel-Kamet Oy, puh. 050-5581085
- toimitusjohtaja Jaakko Mäkelä, Steel-Kamet Oy, puh. 0400-173541
- toimitusjohtaja Jarmo Ainali, Valula Group Oy, puh. 044-7546437
- sijoitusjohtaja Mauri Visuri, Teknoventure Management Oy, puh. 040-8657946

www.steelkamet.com


Home Page